Categorie├źn
Uncategorized

Wat is een marketing funnel?

Marketing funnel (marketing trechter in het Nederlands) is een model dat wordt gebruikt om de stappen te omschrijven die een klant neemt vanaf het moment van bewustwording van zijn probleem/behoefte tot het moment van de aankoop. Dit proces wordt ook wel de Buyers Journey genoemd. De marketing funnel beschrijft dus het pad dat iemand volgt tijdens zijn buyer’s journey. De reden waarom we het woord ‘funnel’ of ‘trechter’ gebruiken is omdat het aantal mensen dat het eindstreep halen, oftewel daadwerkelijk een aankoop doet, is altijd kleiner dan het aantal mensen die de zoektocht begint. Wanneer we dit visueel weergeven krijgen we een omgekeerde piramide: breed aan de bovenkant en small aan de onderkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *